CAMPANII DE PREVENTIE RUTIERA

A preveni înseamnă a atrage atenţia cuiva, in cazul de fata a participantilor la trafic, asupra consecinţelor negative ale unor acţiuni, a informa în prealabil, a avertiza, a lua măsuri de precauţie pentru a înlătura ceva neplăcut, a preîntâmpina săvârşirea unor fapte care prezintă pericol social, fapte ce contravin legilor.

Aici gasiti lista campaniilor de preventie rutiera:

Sursa: www.arper-info.ro, 9 APRILIE 2015

Simulare accident rutier cu implicarea activă a elevilor din Colegiul Tehnic “Transilvania” Deva.

 În cadrul campaniei se urmareste invatarea corectă a acordarii primului ajutor în caz de accident rutier, sesizarea  corectă a numarului pentru situaţii de urgenţă 112, respectiv realizarea corectă a cercetarii la fata locului. 

Parteneri:  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Pompierii SMURD Hunedoara. 

 

Sursa: www.arper-info.ro, 1 MARTIE 2014
Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (A.R.P.E.R.), continuând tradiţia anilor precedenţi, au acţionat în trafic, pe raza municipiului Oradea, pentru a “amenda” doamnele şi domnişoarele cu mărţişoare.

 

Sursa: www.arper-info.ro, 24/25 MARTIE 2014
Săptamâna Poliției Bihorene, a debutat în 17 martie şi s-a finalizat în 25 martie, într-un cadru festiv în sala festivă din incinta IPJ din Parcul Traian, din Oradea. Manifestările au început la ora 10:00, cu expoziţia armamentului şi tehnica de ultima generaţie din dotarea poliţiei Bihorene, cu demonstraţii ale luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale şi demonstraţii de abilitate ale unităţii canine.

 

Sursa: www.arper-info.ro, 14 FEBRUARIE 2014
Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (A.R.P.E.R.), au desfăşurat, în data de 14 februarie, activitatea preventiv-rutieră pe raza municipiului Oradea, prin care au informat conducătorii auto cu privire la anumite reguli de „politeţe rutieră” care, odată respectate în trafic, previn victimizarea prin accidente de circulaţie.

 

Sursa: www.arper-info.ro, 20 DECEMBRIE 2014
Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Române pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (A.R.P.E.R.), au desfăşurat, în data de 19 decembrie, activitatea preventivă pe raza municipiului Oradea pentru a preveni victimizarea cetăţenilor prin accidente rutiere, în prag de sărbători, respectiv să atragă atenţia privind consumul de alcool în această perioadă a anului.

 

Sursa: www.arper-info.ro, 15 NOIEMBRIE 2013
Proiectul „Și tu poți salva o viață” are drept scop conştientizarea elevilor, în calitatea lor de pietoni, biciclişti cât şi de viitori conducători auto, a riscurilor la care se expun în caz de nerespectare a normelor de legislaţie rutieră. De asemenea, se urmărește informarea şi educarea elevilor în ceea ce priveşte măsurile de prim ajutor în caz de accident rutier.

 

Sursa: www.arper-info.ro, 09 APRILIE 2013
În cadrul acestui eveniment, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Rutier, Asociaţiei White Wolfs MC România, Asociaţiei Sportive ProBikers Bihor şi a Colegiului Psihologilor din România, Filiala Bihor, se va realiza o amplă expunere a cauzelor de producere a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de bicilete, mopede şi motociclete. Se vor prezenta principalele reguli de circulaţie privind circulaţia pe drumurile publice cu biciclete, mopede şi motociclete, condiţiile de obţinere a permisului de conducere pentru astfel de categorii de vehicule, principalele aspecte privind acordarea primului ajutor în caz de accidente rutiere în care sunt implicaţi conducătorii de biciclete, mopede şi motociclete. De semenea se vor expune aspectele psihologice privind fenomenul „motocicletă”.

 

Sursa: www.arper-info.ro, 09 APRILIE 2013
Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (A.R.P.E.R.), au desfăşurat, în data de 26 noiembrie, activitatea preventivă pe raza municipiului Oradea, pentru a preveni victimizarea cetăţenilor prin accidente rutiere, odată cu sosirea iernii. Poliţiştii au acţionat pe arterele rutiere din judeţ, în zonele cu risc mai ridicat de producere a accidentelor rutiere şi i-au informat pe conducătorii auto cu privire la riscurile pe care le implică conducerea pe timp de iarnă. Mass-media locală a redat activitatea preventivă desfăşurată pe principalele artere judeţul Bihor în scopul de a preveni implicarea în accidente de circulaţie a conducătorilor auto.

 

Sursa: www.arper-info.ro, 09 APRILIE 2013
Este bine stiut faptul ca pietonii reprezinta categoria cea mai expusa riscului de accident rutier. Alarmant este faptul ca printre acesti pietoni se număra si un procent reprezentativ de elevi cu vârste cuprinse între 8-14 ani. In majoritatea acestor evenimente, cauza principală a producerii accidentelor este neasigurarea traversarii, precum si nepurtarea centurii de siguranta. Aceste aspecte, succint prezentate mai sus, ne-au determinat sa ne adresăm în primul rând elevilor din clasele I-IV, ei fiind cei care trebuie să conştientizeze din timp că încălcarea regulilor de circulaţie pot avea un final tragic. Obiectivul nostru este sa derulăm in parteneriat cu colaboratorii noştri o serie de campanii educative, preventive şi informative, privind siguranţa circulaţiei, în şcolile din toate orasele si judeţele ţării. Toate aceste demersuri fiind intreprinse cu scopul reducerii numărului de accidente rutiere in care sunt implicati elevii de aceasta varsta.